Recepty Canal+ Domo

Litevský šakotis se žloutkovým krémem, ovocem a skořicí

Litevský šakotis se žloutkovým krémem, ovocem a skořicí
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 9
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 500 ml mléka
  • 4 žloutky
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • borůvky
  • červený rybíz (v hroznech)
  • skořice
  • šakotis
  • 50 g másla

Postup přípravy

Mléko přiveďte k varu. Mezitím ušlehejte žloutky s cukrem. Přidejte škrob a důkladně promíchejte. Přelijte mléko do misky se žloutky a zamíchejte. Směs přelijte zpět do hrnce a za stálého míchání několik minut mírně povařte, dokud nezískáte krém podobný husté smetaně.

Krém přelijte do čisté misky, přidejte 40 g studeného másla a dobře promíchejte. Nechte vychladnout. Nakrájejte šakotis na plátky a osmažte je na pánvi na másle do zlatova.

Do sklenice pokládejte na sebe vrstvy krému a borůvek. Poslední vrstvu krému ozdobte pěkným hroznem červeného rybízu. Posypte skořicí a podávejte s osmaženým šakotisem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905