Recepty Canal+ Domo

Lososový ceviche se salátem z quinoy a špenátu

Lososový ceviche se salátem z quinoy a špenátu
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 8
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Španělská

Ingredience

  • 300 g filetu z lososa bez kůže
  • 200 g quinoy
  • 100 g špenátových listů
  • 2 limety
  • 1 šalotka, nakrájená na tenké plátky
  • 1 chilli paprička
  • 1 mango
  • 1 grapefruit
  • feta sýr na ozdobu
  • olivový olej
  • pár snítek koriandru
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Ceviche
Filety nakrájejte na 0,5cm kostky a vložte je do misky. Nastrouhejte kůru z limet a vymačkejte šťávu. Přidejte nasekanou chilli papričku, šalotku a několik snítek koriandru. Osolte a promíchejte. Vložte do ledničky minimálně na 30 minut.

Salát
Quinou uvařte podle pokynů uvedených na obalu. Po uvaření propláchněte studenou vodou, sceďte a dejte do misky.

Přidejte umyté a vysušené listy špenátu, na kostky nakrájené mango a několik oloupaných plátků grapefruitu. Vymačkejte šťávu ze zbytku grapefruitu do misky a přidejte 3 lžíce olivového oleje. Dochuťte solí a pepřem. Jemně promíchejte.

Nandejte salát na talíř. Posypte rozdrobenou fetou a ozdobte lístky koriandru. Podávejte s cevichem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905