Postup přípravy
Omáčka
V hmoždíři rozdrťte papričku a citronovou trávu, přidejte nastrouhaný zázvor a česnek. Zalijte olejem a dochuťte solí. Promíchejte a odložte. Uvařte slávky v hrnci s bílým vínem a konci přidejte stonky koriandru a pažitku, promíchejte a dejte stranou.
Zelenina stir-fry
Nakrájenou mrkev, papriku a cukrový hrášek osmahněte na rozpálené pánvi, dochuťte solí a odložte. Na suché pánvi opražte kmín, přidejte uvařenou rýži a lžíci rýžového oleje. Vše promíchejte.
Omáčku přelijte na pánev a přiveďte ji k varu. Přimíchejte kokosové mléko a vše chvilku povařte.
Uvařené slávky vložte do misky, zalijte omáčkou a ozdobte koriandrem. Rýži se zeleninou podávejte zvlášť na talíři.