Postup přípravy
Začneme rösti. Brambory a mrkev nakrájejte na tenké hranolky nebo je nastrouhejte. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu. Smíchejte nadrobno nakrájenou pažitku, tymiánové listy, mrkev a brambory. Dochuťte solí a pepřem.
Pánev rozpalte na vysokou teplotu, vlijte olej, přidejte lžičku másla a vkládejte malé porce těsta. Smažte, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Smažené rösti vložte do předehřáté trouby, aby nevychladly. (Můžete na ně položit papír na pečení, zůstanou tak křupavé).
Očistěte játra, pokud jsou velká, rozřízněte je na poloviny, a obalte je moukou. Na pánvi rozpalte 2 lžíce másla, přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, krátce osmahněte a přidejte játra.
Současně na druhé pánvi rozpusťte cukr, přidejte vypeckované višně i se šťávou, čerstvý zázvor, anýz a snítky tymiánu.
Dochuťte nadrobno nakrájeným nakládaným pepřem. Játra během smažení několikrát otočte. Jakmile jsou hotová, zalijte je třešňovou omáčkou a krátce společně prohřejte.
Podávejte s plackami rösti.