Postup přípravy
Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Veškeré ovoce, i to sušené, najemno nakrájejte a vložte do vnitřku kachny. Odřízněte biskupa.
Připravte si marinádu – česnek, majoránku, sůl, pepř a skořici smíchejte v mixéru a kachnu marinádou řádně potřete. Nechte přes noc marinovat v ledničce.
Před pečením kachnu jemně pokropte vodou a vložte na 10 min do předehřáté trouby na 220 stupňů. Poté snižte teplotu na 180 stupňů a pečte další 1,5 hodiny. Každých 30 minut kachnu otočte a přelijte omáčkou, která se vytvoří. Na pánvi rozpalte máslo a přidejte česnek, tymián, šalvěj a noky. Nakonec přidejte cherry rajčata. Noky smažte dozlatova.
Připravte si omáčku. Jemně prohřejte brusinky na pánvi a přidejte šťávu z pomeranče, majoránku, sůl, pepř, jablka a pomeranče z kachny. Nechte chvíli redukovat, aby omáčka zhoustla a přísady se hezky spojily.