Postup přípravy
Pstruha očistěte, zbavte očí, osolte a opepřete zevnitř i zvenku. Houby nakrájejte na menší kousky a cibuli najemno.
Na pánvi zahřejte máslo a osmažte cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte houby a pár větviček tymiánu. Po několika minutách, když houby začnou hnědnout, přidejte fazole, saturejku, sůl a pepř. Chvíli ještě smažte a odstavte.
Jakmile vše trochu vychladne, přidejte smetanu a nadrobno nasekanou pažitku, promíchejte a směsí naplňte pstruhy. Vložte je do pekáče, pokryjte několika plátky másla, přikryjte alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 180°C na 15 minut. Rybu odkryjte a pečte ještě 5–7 minut. Občas přelijte rozpuštěným máslem.
Zeleninu nakrájejte na kolečka. Zahřejte olivový olej, vložte do něj neloupaný česnek a zeleninu a grilujte na středně velkém plameni. Vše dochuťte solí, pepřem a snítkami tymiánu. Nakonec přidejte uvařené kroupy, zamíchejte a odstavte z plamene.
Rybu servírujte v celku, s grilovanou zeleninou.