Postup přípravy
Kotlety o tloušťce asi 1,5 cm vložte do misky. Přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, bobkové listy a zalijte mlékem. Odložte do lednice minimálně na 3 hodiny, nejlépe na celou noc.
Do kuchyňského robotu dejte petržel, bazalku, česnek a sušená rajčata, dochuťte pepřem a solí, pokropte olivovým olejem a rozmixujte na pastu. Brambory ve slupce umyjte, vložte do hrnce a vařte v osolené vroucí vodě asi 20 minut.
Smíchejte hořčici, med, ocet a prolisovaný česnek. Marinádu nalijte na uvařené brambory a vložte je do trouby předehřáté na 200°C. Pečte asi 15–20 minut, dokud nebudou zlatavé.
Mezitím připravte salát. Listy salátu natrhejte najemno, přidejte špenátové listy, cibuli nakrájenou na tenká kolečka, tymián, sůl, pepř a semínka z granátového jablka. Zamíchejte a odložte stranou.
Řízky osušte, naklepejte a z obou stran okořeňte solí a pepřem. Jednu stranu potřete pastou z petržele, obalte v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Smažte na rozpáleném sádle. Podávejte s glazovanými bramborami a salátem pokropeným citronovou šťávou a olivovým olejem.