Postup přípravy
Celer očistěte a okrájejte nožem. Poté ho nakrájejte na silné plátky. Do 1 litru vody dejte všechno koření, pěkně jedno po druhém, a plátky celeru. Vařte pod pokličkou 8 - 10 minut, dokud celer nezměkne (ideálně al dente). Brambory oloupejte a nakrájejte na 1/8, jablko zbavte slupky a jádřince. Vše vložte do malého hrnce, přidejte špetku soli a vařte doměkka.
Uvařené plátky celeru nechte okapat a připravte si dvě mističky na obalování: v jedné smíchejte bramborovou mouku s vlažnou vodou a v té druhé strouhanku s velkou špetkou soli a trochou pepře. Každý plátek nejprve obalte v bramborové mouce, a následně ve strouhance.
Smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Uvařené brambory a jablka sceďte, přidejte velkou špetku muškátového oříšku, soli a pepře a pomocí šťouchadla vše rozmačkejte, postupně dolévejte rostlinné mléko.