Postup přípravy
Oloupejte lilky a nakrájejte na tenké podlouhlé plátky.
Plátky lilku nasolte a odložte na 15 minut, dokud neuvolní šťávu. Poté každý plátek zvlášť vysušte kuchyňskou papírovou utěrkou.
Poté plátky z obou stran ugrilujte na pánvi s trochou oleje na smažení.
Smíchejte 4 lžíce cukru se skořicí a obalte v něm smažené plátky lilku.
Ušlehejte tvaroh s cukrem. Přidejte likér. Přidejte nasekané mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru, nasekanou kandovanou pomerančovou kůru a rozdrcené sušenky.
Nasekejte hořkou čokoládu na malé kousky a dejte ji do misky.
V hrnci přiveďte k varu smetanu. Nalijte horkou smetanu do misky s čokoládou. Počkejte několik minut, než se čokoláda rozpustí, a rozmíchejte do hladka. Přidejte 20 g másla a znovu promíchejte.
Do připravené nádoby, může to být např. zapékací mísa, ale také třeba skleničky nebo mističky položte plátek lilku, na něj dejte připravený krém a polijte čokoládou. V tomto pořadí opakovaně vrstvěte téměř po okraj nádoby.
Poté zakryjte alobalem a dejte odležet do ledničky na 2 hodiny. Servírujte. V případě, že jste dezert připravovali do jedné větší nádoby, nakrájejte na čtverečky a podávejte na talíři.