Postup přípravy
Kysané zelí opláchněte a nakrájejte na menší kousky. Na dně hrnce rozpalte velké množství oleje - celé dno by mělo být rovnoměrně pokryto. Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji, následně přidejte kysané zelí spolu s veškerým kořením a lžící soli, vše zalijte litrem vody a hodinu vařte na mírném ohni.
Mezitím uvařte fazole ve slané vodě do poloměkka, dávejte pozor, abyste je nerozvařili. Až budou hotové, nechte okapat a odložte stranou.
Bílé zelí nakrájejte a jablka nastrouhejte spolu se slupkou. Houby nakrájejte na menší kousky (ale ne příliš malé), do hrnce přidejte bílé zelí, uvařené fazole, jablko, sušené ovoce, uzené švestky, houby a vodu ve které byly houby přes noc namočeny. Přidejte ještě sklenici vody, sójovou omáčku a na mírném ohni vařte další hodinu.
Po hodině přidejte whisky, důkladně promíchejte a případně ještě podlijte vodou. Promíchejte a vařte na mírném ohni minimálně dalších pět hodin, pravidelně kontrolujte a podlívejte vodou. Nakonec podle chuti dosolíme.