Zapečené fazolové lusky
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 8
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská
Ingredience
- 400 g fazolových lusků
- 1 batát
- 200 g cherry rajčat
- nastrouhaná kůra pomeranče
- několik tymiánových lístků
- sůl a černý pepř
- olej
Příloha
Postup přípravy
Do vařící a osolené vody vhoďte fazolky, asi na 30 - 60 vteřin. Poté fazolky sceďte a rychle přendejte do vodní lázně s ledem, uchovají si tak barvu, chuť a vitamíny. Batát, nakrájený na menší kousky, přidejte spolu s lusky a dalšími ingrediencemi do pečící nádoby, pečlivě potřete olejem, posypte kořením a pečte v troubě 15 - 20 minut. Na závěr hustě posypte praženými mandlovými vločkami a zakápněte olivovým olejem.