Recepty Canal+ Domo

Zapečené fazolové lusky

Zapečené fazolové lusky
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 8
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 400 g fazolových lusků
  • 1 batát
  • 200 g cherry rajčat
  • nastrouhaná kůra pomeranče
  • několik tymiánových lístků
  • sůl a černý pepř
  • olej

Příloha

  •  pražené mandlové plátky

 

Postup přípravy

Do vařící a osolené vody vhoďte fazolky, asi na 30 - 60 vteřin. Poté fazolky sceďte a rychle přendejte do vodní lázně s ledem, uchovají si tak barvu, chuť a vitamíny. Batát, nakrájený na menší kousky, přidejte spolu s lusky a dalšími ingrediencemi do pečící nádoby, pečlivě potřete olejem, posypte kořením a pečte v troubě 15 - 20 minut. Na závěr hustě posypte praženými mandlovými vločkami a zakápněte olivovým olejem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905