Kadeřávkové lupínky
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 7
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Středoevropská
Ingredience
- 4 listy kadeřávku
- 1/4 lžičky pálivé papriky
- 1/4 lžičky uzené papriky
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- špetka soli a pepře
- 2 lžíce rostlinného oleje
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Omyjte kadeřávek, odřízněte silnou, dřevnatou lodyhu (košťál) a zbylou část jemně potrhejte na menší kousky. Potřete olejem, posypte kořením (více osolte) a rozložte na plech pokrytý pečícím papírem. Vložte do horké trouby a pečte 5 - 7 minut. Ihned snězte nebo servírujte s polévkou.