Rajčatovo-čočkový krém
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 6
Chod:Polévka
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská
Ingredience
- 1 cibule
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 5 sušených rajčat
- 1 lžička javorového sirupu
- 1 lžička fenyklových semínek
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1/4 lžičky uzené papriky
- olivový olej
- 1 konzerva krájených rajčat
- 1 sklenice červené čočky
- 3 sklenice vývaru
- 1/2 lžíce soli
- černý pepř
Dozdobení
- černé olivy a hrst pražených mandlí
Postup přípravy
Řapíkatý celer nakrájejte a osmahněte spolu s cibulkou a kořením. Přidejte zbytek ingrediencí v libovolném pořadí, zamíchejte a duste pod pokličkou 15-20 minut. Potom rozmixujte a dochuťte. Na talíři ještě zakápněte olivovým olejem a posypte pokrájenými černými olivami a praženými mandlemi.