Recepty Canal+ Domo

Rajčatovo-čočkový krém

Rajčatovo-čočkový krém
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 6
Chod:Polévka
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 5 sušených rajčat
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 1/4 lžičky uzené papriky
  • olivový olej
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • 1 sklenice červené čočky
  • 3 sklenice vývaru
  • 1/2 lžíce soli
  • černý pepř

Dozdobení

  • černé olivy a hrst pražených mandlí

 

Postup přípravy

Řapíkatý celer nakrájejte a osmahněte spolu s cibulkou a kořením. Přidejte zbytek ingrediencí v libovolném pořadí, zamíchejte a duste pod pokličkou 15-20 minut. Potom rozmixujte a dochuťte. Na talíři ještě zakápněte olivovým olejem a posypte pokrájenými černými olivami a praženými mandlemi.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905