Postup přípravy
Opláchnuté fazole a namočte přes noc. Další den je uvařte do měkka. Očištěnou mrkev, celer a petržele uvařte na páře. Uvařené fazole rozmixujte se zeleninou a sezamem na hladkou kaši. Nakrájejte cibuli nadrobno a poduste ji v přepuštěném másle s bylinkami. Nechte vychladnout. Smíchejte s kaší, přidejte jáhly, vejce, koření a nasekanou petrželku a znovu dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Pečící formu vymažte máslem a vysypejte amarantovými vločkami (nebo jinými obilnými vločkami).
Připravenou směs vložte do formy, stlačte ji a zalijte přepuštěným máslem. Pečte v troubě při teplotě 180 °C po dobu 60–90 minut. Před vyjmutím z formy nechte paštikou dobře vychladnout.