Recepty Canal+ Domo

Boudin noir s jablky a křenovou pěnou

Boudin noir s jablky a křenovou pěnou
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo 2, epizoda 1
Druh masa:Vepřové
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 400 g boudin noir nebo jelita
  • 1 kyselé zelené jablko
  • 20 g másla
  • 2 lžíce křenu ze sklenice nebo čerstvě nastrouhaného
  • 4 lžíce hustého jogurtu nebo smetany
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 2 hrsti směsi mladých salátových listů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • bageta

Postup přípravy

Smíchejte křen s hustým jogurtem nebo smetanou.
Oloupejte jablko, nakrájejte ho na měsíčky a vyjměte středy. Smažte na pánvi na másle několik minut dozlatova. Jablko vyjměte a několik minut ze všech stran smažte boudin noir nebo jelito. Nakonec na pánev znovu přidejte jablka a ještě několik sekund obojí zahřívejte.

Smíchejte saláty s olivovým olejem a citronovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem.
Bagetu podélně rozkrojte na poloviny a potřete křenovou pěnou. Položte smažený
boudin noir a jablka. Posypte pažitkou. Salát můžete podávat zvlášť nebo ho přidat do bagety.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905