Recepty Canal+ Domo

Mandlový koláč s jablky

Mandlový koláč s jablky
Pořad:Uvař mi, mami! 2, epizoda 7
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 200 g loupaných mandlí
  • 50 g kokosové mouky
  • 40 g xylitolu
  • ½ lžičky skořice (na posypání)
  • 3 vejce
  • 3 vrchovaté lžičky BIO kypřicího prášku do pečeiva
  • 4–5 jablek
  • trocha kokosového tuku
  • voda

Postup přípravy

Rozemelte mandle najemno a xylitol a přidejte kypřicí prášek. Vejce ušlehejte a smíchejte se suchými ingrediencemi. Za stálého míchání přidávejte po troškách vodu, až získáte konzistenci husté smetany. Těsto přelijte do skleněné nebo keramické nádoby vytřené kokosovým tukem, obložte nakrájenými jablky a posypte skořicí.

Pečte alespoň 30 minut při teplotě 150–170 °C. Těsto by mělo přibližně dvojnásobně narůst.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905