Recepty Canal+ Domo

Rýžový koláč se zeleninou a la pizza

Rýžový koláč se zeleninou a la pizza
Pořad:Uvař mi, mami! 2, epizoda 3
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Italská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

Těsto

  • 1 sklenice rýžové mouky
  • 0,5 sklenice libovolného škrobu, např. bramborového
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžička medu
  • špetka kurkumy
  • 1 sklenice teplé vody
  • 30 g čerstvého droždí

Přísady na pizzu

  • pár středně velkých žampionů
  • 1 červená paprika
  • 1 střední cibule
  • hrst oliv bez pecek
  • 2–4 malé oštěpky
  • 125 g mozzarelly
  • hrst rukoly
  • cherry rajčata
  • čerstvá bazalka
  • oregano

Rajčatová omáčka

  • sklenice rajčatové passaty
  • 1 stroužek česneku
  • 0,5 lžičky oregana
  • sůl na dochucení
  • 1 lžička medu
  • pár listů čerstvé bazalky

Postup přípravy

Droždí rozdrobte a důkladně smíchejte s teplou vodou a lížící medu, aby se rozpustilo. V míse smíchejte mouku se škrobem, přidejte sůl, olivový olej, kurkumu a přilijte vodu s droždím. Vše promíchejte. Až získáte těsto s konzistencí husté smetany, nalijte ho do koláčové formy o průměru 30 cm vytřené trochou olivového oleje. Zakryjte a nechte kynout (obvykle asi 10–20 minut).

Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky, a oštěpky nastrouhejte nahrubo. Umytou a nakrájenou zeleninu lehce poduste na pánvi (al dente). Do rajčatové passaty přidejte nasekaný česnek, oregano, bazalku, sůl a trochu medu. Omáčku je dobré připravit den předem, získá tak výraznější chuť. Vykynuté těsto pečte v předehřáté troubě (180 °C ) asi 7–10 minut.

Mírně propečené těsto potřete trochou rajčatové omáčky a obložte vychlazenými přísadami. Vraťte zpátky do trouby a pečte dalších 15 minut. Koláč podávejte teplý nebo vychlazený.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905