Postup přípravy
Droždí rozdrobte a důkladně smíchejte s teplou vodou a lížící medu, aby se rozpustilo. V míse smíchejte mouku se škrobem, přidejte sůl, olivový olej, kurkumu a přilijte vodu s droždím. Vše promíchejte. Až získáte těsto s konzistencí husté smetany, nalijte ho do koláčové formy o průměru 30 cm vytřené trochou olivového oleje. Zakryjte a nechte kynout (obvykle asi 10–20 minut).
Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky, a oštěpky nastrouhejte nahrubo. Umytou a nakrájenou zeleninu lehce poduste na pánvi (al dente). Do rajčatové passaty přidejte nasekaný česnek, oregano, bazalku, sůl a trochu medu. Omáčku je dobré připravit den předem, získá tak výraznější chuť. Vykynuté těsto pečte v předehřáté troubě (180 °C ) asi 7–10 minut.
Mírně propečené těsto potřete trochou rajčatové omáčky a obložte vychlazenými přísadami. Vraťte zpátky do trouby a pečte dalších 15 minut. Koláč podávejte teplý nebo vychlazený.