Recepty Canal+ Domo

Veganský bigos se švestkami

Veganský bigos se švestkamii
Pořad:Uvař mi, mami! 2, epizoda 1
Chod:Předkrmy a malá jídla
Salát
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • ½ hlávkové kapusty
  • ½ kg kysaného zelí
  • 150 g sušených švestek
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • malý stroužek česneku
  • pár lžíc rajčatového protlaku
  • pár lžíc rostlinného tuku
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • pár bobkových listů
  • pár kuliček nového koření
  • 2 kuličky jalovce
  • 2–4 lžíce sušeného libečku (podle chuti)
  • 2 sklenice vody

Postup přípravy

Umyjte a oloupejte veškerou zeleninu. Nakrájejte česnek a cibuli najemno, mrkev a petržel nastrouhejte nahrubo. Kapustu a kysané zelí nakrájejte najemno. Sušené švestky rozkrojte na poloviny. Ve velkém hrnci rozehřejte tuk, přidejte česnek a cibuli a za stálého míchání jemně osmahněte. Pak přidejte mrkev a petržel a také je osmahněte. Do zeleniny přilijte 2 sklenice vody, přidejte kapustu a kysané zelí, švestky, nové koření, bobkový list, jalovec a vše promíchejte.

Přikryjte a duste několik hodin na velmi mírném ohni (kontrolujte množství vody, v případě potřeby podlijte, aby se bigos nespálil). Nakonec přidejte rajčatový protlak, sůl podle chuti, libeček a pepř a míchejte, dokud se švestky úplně nerozvaří.

Pamatujte: ohřívaný bigos bude každý den chutnat lépe!

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905