Recepty Canal+ Domo

Bageta s pečeným krůtím stehnem a angreštovým džemem

Bageta s pečeným krůtím stehnem a angreštovým džemem
Pořad:Jakubiak rodině, epizoda 2
Druh masa:Krůtí
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • krůtí stehno
  • sůl
  • červená paprika
  • 4 cibule šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 zelená rajčata
  • lžička kajenského pepře
  • několik zrníček koriandru
  • plechovka krájených rajčat
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • několik lístků čerstvé máty
  • oblíbená bageta
  • několik lístků čerstvé bazalky
  • sáček na pečení

džem:

  • 2 šálky angreštu
  • 3 lžíce medu
  • střední okurka
  • cibule šalotky
  • 100 ml pomerančové šťávy

Postup přípravy

Osolené krůtí stehno vložte do sáčku na pečení, do kterého přidejte nakrájenou papriku, šalotky, rajčata a česnek. Dochuťte pepřem a koriandrem. Přidejte rajčata z plechovky, pomerančovou šťávu a mátu. Sáček zavažte a protřepejte. Pečte na 180° asi 30-40 minut.

Během pečení masa si připravte rychlý džem. Na pánev nasypte angrešt, polijte medem a rozmačkejte. Do vzniklé směsi přidejte nakrájenou šalotku a okurku, kterou je třeba před krájením zbavit jader.

Džem přendejte do jiné nádoby, dolijte pomerančovou šťávou a rozmixujte.

Bagetku pokapejte olivovým olejem a opečte na grilu.

Upečené krůtí stehno nakrájejte na plátky.

Bagetu namažte džemem, navrch položte maso, zeleninu a lístky bazalky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905