Recepty Canal+ Domo

Klíčky mungo

Klíčky mungo
Pořad:Uvař mi, mami! 2, epizoda 1
Chod:Předkrmy a malá jídla
Salát
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • sklenice semínek fazole mungo
  • studená, převařená voda

Postup přípravy

Opláchněte semínka, vložte je do vysoké nádoby, zalijte je vodou a odložte na 1–2 dny. Měňte vodu dvakrát denně. Poté semínka opláchněte a odložte stranou, už bez vody, příkrytá gázou nebo papírovou utěrkou, aby neztratila vlhkost. Proplachujte je dvakrát denně vodou.

Klíčky můžete jíst kdykoli během vegetace, nejlépe ještě předtím, než se zelené listy plně vyvinou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905