Recepty Canal+ Domo

Losos v citronovém sirupu se špenátovým salátem

Losos v citronovém sirupu se špenátovým salátem
Pořad:Jakubiak rodině, epizoda 12
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 4 filety z lososa
  • lžička pepře
  • papír na pečení
  • sklenice vody
  • 5 lžiček cukru
  • citron
  • sklenice citronové šťávy
  • stéblo citronové trávy
  • 100 ml suchého bílého vína   

Špenátový salát

  • hrst špenátu
  • cibule
  • 4 sušená rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 2 zelená rajčata
  • hrst zeleného hroznového vína
  • žlutá chilli paprička
  • hrst vlašských ořechů
  • 2 lžíce kaparů
  • 8 nakládaných cibulek
  • lžička soli a pepře
  • hrst nastrouhaného dlouho zrajícího sýru
  • hrst nastrouhaného dlouho zrajícího sýru

Postup přípravy

Do pánve nalijte vodu a přisypte cukr. Přidejte citronové plátky, citronovou šťávu, citronovou trávu a víno. Navrch položte filety z lososa zabalené v papíru na pečení a duste asi 10 minut.

Připravte si salát. Na pánev nalijte olivový olej a přidejte nakrájený česnek, cibuli, sušená rajčata, chilli, hroznové víno, vlašské ořechy, kapary, nakládané cibulky, zelené rajče a špenát. Na konec posypte strouhaným sýrem a přendejte na talíř. Salát zalijte třešňovým octem. Podávejte s lososem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905