Recepty Canal+ Domo

Dušené houby v podmáslí s katalánskou topinkou

Dušené houby v podmáslí s katalánskou topinkou
Pořad:Jakubiak rodině, epizoda 12
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 2 hrstky lišek
  • hrst kloboučků z hříbků
  • 5 tmavých žampiónů
  • máslo
  • 3 cibule šalotky
  • polovina hlavy česneku
  • několik bobkových lisů
  • větvička rozmarýnu
  • špetka soli
  • 2 špetky pepře
  • lžíce sójové omáčky
  • hrst čerstvého kadeřávku
  • 150 ml podmáslí

Topinky

  • celozrnný chléb
  • stroužek česneku
  • rajče
  • špetka soli
  • lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Na sádle orestujte nakrájenou cibuli, polovinu hlavičky česneku, několik čerstvých bobkových listů a rozmarýn. Následně přidejte lišky, hřiby a žampióny. Vše dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou a poduste. Přidejte kadeřávek, vypněte plotýnku a přilijte podmáslí. Opečené krajíčky chleba potřete česnekem, zralým rajčetem, osolte a zakapejte olivovým olejem. Podávejte s houbami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905