Dušené houby v podmáslí s katalánskou topinkou
Pořad:Jakubiak rodině, epizoda 12
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská
Ingredience
- 2 hrstky lišek
- hrst kloboučků z hříbků
- 5 tmavých žampiónů
- máslo
- 3 cibule šalotky
- polovina hlavy česneku
- několik bobkových lisů
- větvička rozmarýnu
- špetka soli
- 2 špetky pepře
- lžíce sójové omáčky
- hrst čerstvého kadeřávku
- 150 ml podmáslí
Topinky
- celozrnný chléb
- stroužek česneku
- rajče
- špetka soli
- lžíce olivového oleje
Postup přípravy
Na sádle orestujte nakrájenou cibuli, polovinu hlavičky česneku, několik čerstvých bobkových listů a rozmarýn. Následně přidejte lišky, hřiby a žampióny. Vše dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou a poduste. Přidejte kadeřávek, vypněte plotýnku a přilijte podmáslí. Opečené krajíčky chleba potřete česnekem, zralým rajčetem, osolte a zakapejte olivovým olejem. Podávejte s houbami.