Postup přípravy
V hrnci rozpusťte sádlo, vložte rozpůlenou cibuli, hovězí maso a poduste, přilijte pomerančovou šťávu, přidejte česnek a duste dokud maso nezměkne.
Kukuřičné placky nakrájejte na trojúhelníky a usmažte v rozpáleném oleji. Hotové nachos nechte okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje a posypte mexickým kořením. Uvařené hovězí maso s cibulí nadrobno nakrájejte, přidejte mexické koření, lžíci šťávy z papričky chipotle a naběračku vývaru, ve kterém se dusilo hovězí maso. Dochuťte solí a promíchejte.
Do pekáčku nasypte nachos a na ně naneste hovězí maso. Posypte strouhaným čedarem a vložte na 5 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Nakrájejte červenou cibuli, rajče a koriandr a položte na hovězí maso na plackách.
Připravte si polévku
Cibuli, celer, česnek a papričky jalapeno nakrájejte na kostičky a orestujte na sádle. Přidejte mleté maso, dochuťte solí a mexickým kořením, přidejte fazole, rajčatový protlak a vývar. Až polévka dojde k varu přidejte čokoládu. Na ozdobu polévky si připravte nadrobeno nalámané nachos a lístky z řapíkatého celeru.