Sport

Na zámořské šňůře s českou šampionkou Wimbledonu

WTA Tour – nejlepší tenistky světa na CANAL+ Sport 2
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport 2 na skylink Live TV Sledovat

Rozpálené betonové kurty a burácející obecenstvo tradičně tvoří kulisu na letních amerických turnajích WTA. Diváci CANAL+ Sport na nich v srpnu mohou sledovat zahraniční hvězdy i své domácí favoritky, včetně čerstvé wimbledonské vítězky Barbory Krejčíkové.

Nabídka pro letní večery a noci u televizní obrazovky vypadá zvlášť přitažlivě. Kalendář špičkového tenisového okruhu zve fanoušky za Atlantský oceán – do USA, Kanady i Mexika. Na prestižní podniky WTA 500 ve Washingtonu i Monterrey a na ještě kvalitněji obsazené „tisícovky“ v Torontu a Cincinnati.

Kromě světoznámých kapacit Swiatek, Sabalenky, Rybakiny či Gauff se na nich představí taky řada českých vyslankyň. Návratem po vleklých potížích se zápěstím zaujala Karolína Muchová. Senzačním triumfem na londýnském grandslamu omráčila Barbora Krejčíková.
Bude velice zajímavé pozorovat osmadvacetiletou ženu z Ivančic, která se před životním úspěchem v All England Clubu několik měsíců trápila se zdravotními nesnázemi a zoufalým nedostatkem sebedůvěry.

Není snadné navázat na tak úžasný počin. Nicméně Krejčíková má dost zkušeností na to, aby se zkoncentrovala na zbytek sezony, v němž by se ráda kvalifikovala na Turnaj mistryň. Zároveň se ocitla na příznivé vlně, která by ji mohla donést k dalším trofejím.
Našla pohodu při podání, radost ze hry, sebejistotu v úderech. Téměř jistě si zajistila budoucí uvedení do Mezinárodní tenisové síně slávy.

„Myslím, že ještě nedávno v Česku nikdo nečekal, že Bára vyhraje singl na Roland Garros i na Wimbledonu,“ řekla Andrea Sestini Hlaváčková, expertka CANAL+ Sport. „Když se přičtou její úspěchy v deblu a mixu, je její sbírka pohárů naprosto brutální. Ta její story je vážně skoro pohádková.“ Kvůli startu na olympiádě se Krejčíková nepředvede ve Washingtonu, kde na přelomu července a srpna nastoupí tenistky, které úmyslně vynechávají souběžně se konající hry v Paříži nebo se nevměstnaly do nominací svých zemí – Sabalenka, Jabeur, Kasatkina, Keys. A taky Marie Bouzková s Karolínou Plíškovou.  

V Torontu už by neměla chybět žádná z výrazných postav ženské elity. Canadian Open v minulosti ovládly krajanky Regina Maršíková (1977, 78), Helena Suková (1986) a Petra Kvitová (2012). Další velkolepé klání se hned poté koná v Cincinnati, kde před osmi lety triumfovala Plíšková a v posledních dvou ročnících se až do finále probojovaly Kvitová a Muchová. Jako generálku na US Open pojmou mnohé dámy s raketou turnaj v Monterrey, který se v rozpisu akcí WTA přesunul z března na konec prázdnin. Po závěrečném grandslamu roku 2024, který jako obvykle hostí proslulý newyorský areál na Flushing Meadows, se „plejerky“ pustí do finiše. Vydají se na asijskou sérii a ty nejlepší se pak utkají na WTA Finals v Rijádu.

I nadále platí, že CANAL+ Sport přináší přímé přenosy všech zápasů českých i slovenských tenistek v singlu i deblu na turnajích, na něž vlastní vysílací práva. Aktuální informace o programu jsou k nalezení na stránkách www.canalplussport.cz a na našich sociálních sítích.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC