Sport

Horké léto končí, přichází hokej. Začala nová sezóna CHL

Hokejová liga mistrů – přímé přenosy
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na skylink Live TV Sledovat

České kluby patří v hokejové Evropě k těm nejlepším. Pětkrát jsme měli zástupce v elitní čtyřce a dvakrát dokonce bojovali ve finále o triumf v Lize mistrů. Podaří se tentokrát vystoupat až na vrchol?

Ambice jsou značné, chuť obrovská a kvalita na patřičné úrovni. Konkurence ale nespí a prestiž soutěže je sama o sobě velkou motivací pro všechny. Hokejová CHL odstartovala svou desátou sezónu a českou extraligu zastupují tři týmy. Mistrovský Třinec, hvězdami nadupané Pardubice a finalista z roku 2017 pražská Sparta.

Pardubické Dynamo se po hubených letech rozvzpomnělo na své historické úspěchy a po boku každoroční touhy po zisku extraligové trofeje velmi zodpovědně pracuje i na evropském scéně. CHL berou na východě Čech prestižně, a i letos se hodlají probojovat co nejdál. Dopomoci mají hvězdní hráči v čele s kapitánem zlatého národního týmu z posledního šampionátu Romanem Červenkou, který má s evropskou soutěží ze Švýcarska velké zkušenosti.

Třinečtí Oceláři, jakkoli si vytvořili patent na extraligové tituly, v CHL během posledních let spíše tápali. Jejich cesta často končila již v základní fázi a marně hledali způsob, jak se přiblížit k nejlepším, jako se to povedlo v roce 2018 díky semifinálové účasti.

Do třetice všeho dobrého je tady pražská Sparta, která již zapomněla na pachuť prohraného extraligového finále a vyhlíží horizonty nové sezóny. Mezi nimi je bezesporu touha stát se prvním českým vítězem CHL. Ostatně právě Sparta je spolu s hradeckým Mountfieldem jediným českým týmem, který si zahrál finále CHL. Podstatné je to, že všechny tři české celky mají na to CHL vyhrát.

I v této sezóně se CHL bude držet výrazných změn z minulého ročníku. Počet účastníků byl snížen na 24 a ve hře jsou tak pouze ty nejlepší celky z jednotlivých zemí. Zásadně se změnila koncepce základní fáze, kdy zmizely tradiční skupiny a místo toho se každý klub potkal se šesti různými soupeři, což opět prospělo atraktivitě.

CHL šla ale ještě dál, aby se zalíbila divákům. A to dokonce tak daleko, že si nejeden hokejový odborník začal klepat na čelo. Oproti zvyklostem IIHF se velmi razantně sáhlo do samotných pravidel. Klasická dvouminutová přesilovka nekončí vstřelením gólu, ale vyměřený čas se odehraje celý a zvýhodněný tým se může obohatit o více branek. Naopak dá-li gól oslabený tým, přesilovku soupeře tím zruší. Přes počáteční rozpaky a nejistotu se tyto změny pravidel ukázaly jako vcelku zajímavé a hokejově zábavné, a je pravda, že v mnoha zápasech vyloženě zamíchaly kartami.

Nová sezóna je tady a vy se můžete těšit na maraton přímých přenosů na stanicích Sport1 a Sport2.

Vybrané tipy:

14.9.  17:00 Oceláři Třinec - Fribourg-Gottéron Sport1
15.9. 16:30 Straubing Tigers - Dynamo Pardubice Sport2
15.9. 19:00 Eisbären Berlin – HC Sparta Praha Sport2

Hokejová liga mistrů

Sport
Foto Profimedia.cz
Sport 1 HD a Sport 2 HD sobota 14. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC