Sport

Fotbalová Evropa se opět hlásí ke slovu. S faceliftem i českými esy!

Evropské poháry – sportovní pořad
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na skylink Live TV Sledovat

Nová sezóna je definitivně zpět a s ní i atraktivní zápasy evropských fotbalových pohárů. Na stanice Sport1, Sport2 vtrhla Evropská liga i Evropská konferenční liga UEFA a během podzimu tak můžete sledovat velmi atraktivní boje.

Obě soutěže ve své základní fázi nabízí řadu skvělých zápasů top evropských klubů. Těšit se můžete na Tottenham, AS Řím, Galatasaray či Manchester United. Dvacetinásobný anglický mistr zakončil minulou sezónu v Premier League až na osmém místě a od nového ročníku si slibuje zlepšení včetně velké výzvy jménem Evropská liga. V té může ikonický tým z Manchesteru zavzpomínat na rok 2017 a svůj zatím jediný triumf v soutěži. Tehdy ve finále svěřenci Josého Mourinha porazili Ajax 2:0.

České diváky ovšem nejvíce zajímá, jak se bude dařit v Evropské lize pražské Slavii a plzeňské Viktorii. V Evropské konferenční lize pak můžeme držet palce fotbalistům Mladé Boleslavi, kteří mají možnost se po dlouhé době opět prezentovat na evropské scéně. A to v ryze novém kabátě.

Herní formát Evropské ligy nasadil od sezóny 2024/2025 zcela nový systém. V aktuální sezóně už nejsou základní skupiny, jak jsme zvyklí, ale tzv. ligová fáze. Do té se probojovalo dohromady 36 týmů, z nichž každý si nyní plní povinnost odehrát celkem osm utkání s osmi různými soupeři. Se čtyřmi doma a dalšími čtyřmi venku.

Po konci ligové fáze postoupí osm nejlepších týmů do osmifinále Evropské ligy. Do dalších bojů proniknou i vítězové dvojzápasů mezi mužstvy na 9. až 24. pozici.

Co se týká Evropské konferenční ligy, i nejnižší evropská fotbalová soutěž doznala změn formátu a místo skupinové fáze nyní sledujeme fázi ligovou. Stejně jako u LM a EL se jí zúčastní 36 týmů. Postupový klíč je rovněž identický. Osm nejlepších půjde přímo do osmifinále, 9. – 24. místo znamená postup do předkola play-off.

Na rozdíl od Ligy mistrů a Evropské ligy byly týmy rozděleny do šesti košů, ze kterých byl každému vylosován jeden soupeř. Celky v Konferenční lize tak v ligové části odehrají jen šest utkání. Tři v domácím prostředí a tři venku.

Fanoušci Slavie mají díky novému systému možnost sledovat výkon svého týmu proti takovým veličinám jako je Ajax, Bilbao či Fenerbahçe. Viktorka se 15. prosince představí na svém stadionu proti ikonickému Manchesteru United a Mladou Boleslav čeká například slavný Betis.

Na stanicích Sport1 a Sport2 je na podzim o fotbalovou zábavu rozhodně postaráno.

Evropské poháry

Sport
Foto Profimedia.cz
Sport 1 HD a Sport 2 HD pondělí 7. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC