Sport

Dámy s raketami na CANAL+ Sport? Párty se teprve rozjíždí

WTA Tour – ženský tenis na CANAL+ Sport 2
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport 2 na skylink Live TV Sledovat

V potemnělém areálu v Dubaji zrovna končil živý rozhovor s Karolínou Plíškovou, když expertka Lucie Šafářová vytasila poslední otázku: „Jdeš na párty?“ Snad jen na zlomek vteřiny Plíšková zaváhala, než přikývla: „Jdu!“ A hned se smíchem opáčila: „Ty taky?“ Podobně zábavných chvilek se při vysílání špičkového ženského tenisu na CANAL+ Sport objevilo požehnaně.

Prvních šest měsíců originálního projektu přineslo nebývalé zapojení bývalých šampionek do televizního zpravodajství i publicistiky. Lucie Šafářová, Barbora Strýcová, Klára Koukalová, Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková i Kristýna Plíšková se i při pečlivém plnění mateřských povinností staly nadšenými a činorodými členkami týmu, do něhož zdárně přistoupil též úspěšný trenér Jiří Fencl.

Hlaváčková i Hradecká si vyzkoušely dlouhé rozhovory ve formátu Advantage. Šafářová ve veselém i dojemném povídání s kamarádkou Bethanií Mattek-Sands natočeném v Dubaji oznámila částečné vzkříšení kariéry – návrat do deblových soutěží.

Stejně jako Koukalová s Hlaváčkovou excelovala ve studiích i při pokládání otázek domácím i zahraničním hvězdám. Ve Stuttgartu vzala našeho kameramana na projížďku ve sponzorském Porsche.

Strýcová, Hradecká i Plíšková osvěžily svými humornými i fundovanými poznámkami mnoho přímých přenosů z Austrálie, Asie, Evropy i Ameriky. Diváci mohli v první polovině roku sledovat uvedení řady dílů autorského a jedinečného magazínu Come On! plného reportáží ze zákulisí velkých podniků a zábavných i vážnějších rozhovorů. Komentátorský záskok právě marodící hvězdy Karolíny Muchové v průběhu prestižního klání v Miami.

Natáčení exkluzivních interview v pořadu Advantage, v němž jsme zpovídali wimbledonské šampionky Petru Kvitovou (na trávníku fotbalové Slavie) a Markétu Vondroušovou, legendu Hanu Mandlíkovou (na pláži v Miami) nebo kometu sezony Terezu Valentovou.

Výjezdy redakčního týmu na turnaje do Lince, Dubaje, Miami, Stuttgartu, Říma a Berlína, odkud se kromě samotných utkání živě přenášely rozhovory s hvězdami i studia, v nichž se dopodrobna rozebíralo aktuální dění na WTA Tour. Čtyři triumfy fenomenální Polky Igy Swiatek na tisícovkách v Dauhá, Indian Wells, Madridu a Římě.

Tři vítězství Jeleny Rybakiny z Kazachstánu na pětistovkách v Brisbane, Abú Dhabí a Stuttgartu. Parádní tažení Karolíny Plíškové za halovým titulem v rumunské Kluži a až do finále na travnaté scéně v anglickém Nottinghamu.

Pozornost přitáhl průnik Lindy Noskové mezi elitní čtveřici v Brisbane, povedený postup Markéty Vondroušové do semifinále ve Stuttgartu. Nebo průlomové oznámení Kateřiny Siniakové, že se na olympiádě v Paříži po půlroční přestávce znovu sejde na dvorci s Barborou Krejčíkovou.

A teď se CANAL+ Sport ve svém neotřelém pojetí přenášení událostí z elitní série WTA Tour na vaše obrazovky posouvá na další úroveň. Od června nabízí svému obecenstvu všechny zápasy českých a slovenských tenistek ve dvouhře i čtyřhře z akcí, na něž vlastní vysílací práva. Neměl by vám tudíž uniknout žádný důležitý mač z podniků WTA 500 a 1000.

Večírek se proto teprve rozjíždí. Na obzoru se rýsuje uskutečnění dalších nápadů a zlepšováků. Jiskru by dění na kurtech měl dodat návrat neskutečně šikovné Muchové po operaci pochroumaného zápěstí a následné rehabilitaci.

Její pestrý rejstřík úderů baví spoustu běžných sportovních příznivců i na slovo vzatých odborníků. Po devítiměsíční přestávce se ohromně těšila na tenisová jeviště. V optimální formě si věří snad na každou sokyni, včetně Igy Swiatek, Coco Gauff nebo Aryny Sabalenky. Loni se prosmýkla do finále Roland Garros a mezi čtyři nejlepší na US Open.

Právě ona by mohla zařídit větší porci radosti pro krajany, kteří drží pěsti všem Češkám. Jim se v uplynulých měsících dařilo o trochu méně než v minulých letech. Trápily je zdravotní i soukromé trable. Vzhledem k jejich výkonnostnímu potenciálu i hojnému počtu ve špičce ovšem není pravděpodobné, že by útlum trval delší dobu.

CANAL+ Sport každopádně chystá další překvapení bez ohledu na úspěchy či nezdary Muchové a spol. Spatříte je v televizi, na internetové stránce canalplussport.cz a na našich sociálních sítích. Jsme přesvědčeni, že to nejlepší teprve přijde. Dámy s raketami, bývalé šampionky i ty současné, nám ještě zdaleka nepředvedly všechno, co dovedou.

WTA

Sport
Foto CANAL+

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC