Trhané maso z bůčku
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
2 kg vepřového bůčku
Suchá marináda
18 g soli
4 g mletého pepře
3 hvězdičky badyánu
20 g cukru
15 g sladké papriky
4 g kajenského pepře
4 stroužky česneku
3 g sušeného rozmarýnu
100 ml oleje
Příprava
Nejprve smícháme všechna koření a prolisujeme česnek. Maso vykostíme, důkladně potřeme směsí koření, přidáme česnek, lehce ho zakápneme olejem a zabalíme do alobalu. Necháme marinovat přes noc v lednici. Chvilku to trvá, ale stojí to za to.
Marinované maso pečeme dlouho a při nízké teplotě, dokud se nebude rozpadat v rukou (80 °C, cca 10 hodin). Takto připravený bůček se skvěle hodí do sendviče, ale dá se použít také na pomazánku nebo přidat do těstovin.
Další recepty najdete zde