Hudba a lifestyle

Tarte tatin se slaným karamelem

Tarte tatin se slaným karamelem – kulinářský pořad

Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com.

Ingredience
1 kg kyselých jablek
100 g cukru
2–3 lžíce vody
40 g másla
Půl citronu

Těsto
200 g pšeničné mouky
Špetka soli
100 g studeného másla
1 žloutek
1–2 polévkové lžíce řeckého jogurtu

Slaný karamel
100 g cukru
20 g másla
Špetka soli
120 ml smetany 30%

Doba přípravy
1,5 hodiny

Příprava jídla
Těsto: V míse smícháme mouku a sůl. Přidáme máslo a uhněteme drobenku. Přidáme žloutek, jogurt a vypracujeme těsto a dáme na 30 minut do chladu.

Jablka oloupeme, nakrájíme a pokapeme citronem. Na studenou pánev vysypeme cukr. Zahříváme, dokud cukr nezačne hnědnout. Jakmile má karamel výrazně jantarovou barvu, přidáme máslo a promícháme. Sundáme pánev z plotny a do karamelu naskládáme nakrájená jablka. Poté pánev vrátíme zpět a vaříme 10–15 minut. Poté necháme vychladnout. Těsto rozválíme na kulatou placku. Do formy naskládáme jablka, zakryjeme těstem a okraje pevně utěsníme. Nožem uděláme do středu koláče malý otvor. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 30 až 40 minut nebo do zlatohněda. Vytáhneme z trouby a odstavíme na 5–10 minut. Pak vezmeme talíř, položíme na koláč a rychle otočíme.

Slaný karamel: Na studenou pánev dáme cukr a přidáme 2–3 lžíce vody. Zahříváme, dokud nezačne hnědnout. Hlídáme, ale nemícháme. Jakmile má karamel výrazně jantarovou barvu, přidáme slané máslo. Poté postupně za stálého míchání přiléváme smetanu, dokud není karamel hladký.

Recept najdete v 10. epizodě seriálu Souboj chutí 3 na CANAL+ Domo ve Videotéce Skylink.

Kuchařské show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo
pondělí 17. 10.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC