Špagety Aglio Olio e Peperoncino
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
Hrubé špagety (Trafilati al bronzo nebo Rummo)
4–6 stroužků česneku
140–160 ml vysoce kvalitního extra panenského olivového oleje s intenzivní ovocnou příchutí
1–2 voňavé chilli papričky, například kajenský pepř
Doba přípravy
30 minut
Příprava jídla
Ve velkém hrnci dáme vařit vodu, na každý litr vody přidáme 1 lžičku soli. Do vroucí vody vložíme špagety a vaříme do poloviny doby uvedené na obalu. Poté je vypneme, hrnec přikryjeme poklicí a necháme dojít. Tímto způsobem těstoviny uvolní méně škrobu.
Mezitím do velké, studené pánve nalijeme ¼ olivového oleje a přidáme nakrájený česnek. Hořák zapneme na minimum. Jakmile začne česnek probublávat, přidáme další ¼ oleje – a tak dále. Nakonec přidáme na plátky nakrájené chilli papričky, které jsme předtím zbavili semínek a bílých blanek.
Hotové špagety slijeme, přidáme na pánev a dobře promícháme. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželí a podáváme.
V Neapoli se někdy přidávají malé plátky bílých oliv nebo smažená strouhanka. Na Sardinii zase bottarga – strouhaný kaviár z tuňáka. Nikdy však parmezán, ani jiný sýr.
Recept najdete v 3. epizodě seriálu Souboj chutí 3 na CANAL+ Domo ve Videotéce Skylink.