Hudba a lifestyle

Rump steak s křupavou cibulkou

Rump steak s křupavou cibulkou – vaření

Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com

Ingredience
2 steaky silné 2–3 cm
Sůl 
Čerstvě mletý pepř 
2 stroužky česneku
1 lžíce řepkového oleje
1–2 lžíce másla
Křupavá cibulka
2 bílé cibule
1 sklenice pšeničné mouky
½ sklenice kukuřičného škrobu
1 lžička prášku do pečiva
1 sklenice vody
40 ml jablečného octa
Sůl 
Pepř 
1 l řepkového oleje

Příprava
Na rump steak budeme potřebovat vyzrálé hovězí maso, nejlépe z květové špičky. Dva silné plátky masa osolíme, jemně potřeme olejem a opékáme na pánvi 3 minuty z každé strany. Přidáme máslo, česnek rozkrojený na polovinu a vložíme na 5 minut do trouby předehřáté na 150 °C. Hotové maso vyndáme, odložíme na předehřátý talíř a necháme ještě 3–4 minuty odpočívat. 

Do misky nalijeme ocet a vodu. Cibuli nakrájíme na 0,5 cm plátky a obalíme ji v mouce smíchané s práškem do pečiva. Poté ji ponoříme do kyselé vody, znovu do mouky a ještě jednou zopakujeme. Takto připravenou cibuli osmahneme na rozpáleném tuku dozlatova.

Steak podáváme s pečenými bramborami, nakládanou zeleninou a oblíbenými omáčkami.

Další recepty najdete zde

Kuchařské show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC