Rump steak s křupavou cibulkou
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
2 steaky silné 2–3 cm
Sůl
Čerstvě mletý pepř
2 stroužky česneku
1 lžíce řepkového oleje
1–2 lžíce másla
Křupavá cibulka
2 bílé cibule
1 sklenice pšeničné mouky
½ sklenice kukuřičného škrobu
1 lžička prášku do pečiva
1 sklenice vody
40 ml jablečného octa
Sůl
Pepř
1 l řepkového oleje
Příprava
Na rump steak budeme potřebovat vyzrálé hovězí maso, nejlépe z květové špičky. Dva silné plátky masa osolíme, jemně potřeme olejem a opékáme na pánvi 3 minuty z každé strany. Přidáme máslo, česnek rozkrojený na polovinu a vložíme na 5 minut do trouby předehřáté na 150 °C. Hotové maso vyndáme, odložíme na předehřátý talíř a necháme ještě 3–4 minuty odpočívat.
Do misky nalijeme ocet a vodu. Cibuli nakrájíme na 0,5 cm plátky a obalíme ji v mouce smíchané s práškem do pečiva. Poté ji ponoříme do kyselé vody, znovu do mouky a ještě jednou zopakujeme. Takto připravenou cibuli osmahneme na rozpáleném tuku dozlatova.
Steak podáváme s pečenými bramborami, nakládanou zeleninou a oblíbenými omáčkami.