Ossobuco s celerovou remuládou
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
12 kousků telecího nebo hovězího s morkovou kostí
sůl a pepř
olej na smažení
1 cibule
2 stroužky česneku
2 kousky řapíkatého celeru
2 mrkve
2 bobkové listy
1 sklenka červeného vína
3 lžíce rajčatového protlaku
1 větvička rozmarýnu
1 svazek petrželky
Celerová remuláda
1 celer
2 mrkve
6 lžic majonézy
malý svazek kopru
šťáva z půlky citronu
sůl a pepř
Příprava
Maso osolíme, opepříme, zprudka osmahneme z obou stran a odložíme stranou. Na pánev přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a opékáme, dokud mírně nezměkne. Pak vše přendáme do tlakového hrnce, přidáme rajčatový protlak, dva bobkové listy, rozmarýn a podlijeme sklenkou vína.
Pečlivě hrnec zavřeme a vaříme 30 min.
Mezitím můžeme připravit remuládu. Celer nakrájíme na nudličky, mrkev nahrubo nastrouháme, kopr nasekáme. Přidáme majonézu a citronovou šťávu, solíme, opepříme a vše dobře promícháme.