Kotlík s klobásou a zeleninou
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
1 kg tučné klobásy
500 g slaniny
500 g rajčat
500 g nakrájené cibule
2 červené papriky
1 mladé zelí
6 stroužků česneku
500 g brambor
200 g mrkve
15 g soli
15 g pepře
Příprava
Tento pokrm můžeme připravit dvěma způsoby – buď venku v litinovém hrnci nad otevřeným ohněm, nebo doma v troubě v hrnci s poklicí.
Nejprve vyložíme hrnec na tenko nakrájenými plátky slaniny. Pak rozkrojíme na polovinu zelí, oddělíme listy a navrstvíme je na slaninu.
Klobásu si nakrájíme na silné kostičky a polovinu dáme na zelí. Následně přidáme nakrájené brambory, mrkev, cibuli a česnek. Zeleninu nezapomeneme dobře osolit a opepřit. Další vrstvu pak budou tvořit nakrájené papriky, rajčata a zbytek klobásy.
Celé to uzavřeme listy zelí a slaninou. Pečeme zhruba dvě hodiny.