Kachní prsa s jablky a arašídovým pyré
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
2 kachní prsa
4 kyselá jablka
100 g rybízového džemu
1 lžička skořice
Sůl
Pepř
3 lžíce hnědého cukru
2 lžíce pohankového medu
Arašídové pyré
4 vařené brambory (typ C)
1 lžíce arašídového másla
50 ml smetany
Příprava
Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, obalíme v cukru, skořici a vložíme do pekáče.
Kachní prsa osolíme, opepříme a jemně nařízneme. Na rozpálené pánvi osmahneme kůží dolů dozlatova, necháme vychladnout a potřeme rybízovým džemem. Prsa poté položíme do pekáče na jablka a pečeme 12 minut v troubě vyhřáté na 220 °C.
Mezitím si rozmačkáme uvařené brambory, přidáme k nim rozehřáté arašídové máslo se smetanou, promícháme a dochutíme solí.
Upečená kachní prsa nakrájíme, zakápneme pohankovým medem a podáváme s jablky a arašídovým pyré.