Jagna Niedzielska vaří beze zbytků 2
Foto CANAL+ Domo
Jak zvládnout Vánoce, nezbláznit se a nevynášet tuny odpadků do popelnic? Zde je návod.
Jagna to myslí s vařením beze zbytků vážně. Proto ve svém vánočním speciálu připravila sadu receptů a rad, jak vařit efektivně a bez zbytečných ztrát. Na Štědrovečerní večeři například doporučuje využít nedojedený bigos. Stačí vejce, trocha mouky a zbytky, které by jinak skončily v koši, se promění v chutné placky.
Podobně lze po svátcích využít nesnědené ryby. Umleté s houskou rozmáčenou ve vodě a sójové omáčce poslouží jako základ skvělé rybí paštiky. A nezapomeňte – jídlo si lze připravit i čtrnáct dní předem, případně požádat příbuzné, aby nějaké přinesli s sebou. Vánoce si tak můžete užít v klidu a beze zbytků.