Hovězí tatarák s lanýžovou majonézou, pažitkovým olejem a kyselými okurkami
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
Tatarák
500 g hovězí roštěné
70 g nakládaných okurek
1 najemno nakrájená cibule
20 ml oleje
4 g soli
2 g pepře
Pažitkový olej
100 g pažitky
500 ml olivového oleje
Stroužek česneku
5 g soli
Lanýžová majonéza
1 l oleje
30 ml jablečného octa
4 vejce
15 g soli
20 g medu
50 ml lanýžového oleje
Příprava
Majonéza: Rozmixujeme si ocet, vejce a med. Poté pomalu přiléváme olej a mícháme, dokud vše nezhoustne.
Pažitkový olej: Pažitku nasekáme nadrobno a smícháme s olivovým olejem, česnekem a solí. Vše rozmixujeme ručním mixérem a přecedíme přes jemné sítko.
Tatarák: Maso rozemeleme a promícháme s nakrájenými nakládanými okurkami, cibulí, olejem a kořením. Připravené maso dáme na talíř, jemně zakápneme pažitkovým olejem a přidáme trošku majonézy. Servírujeme s čerstvě opečenými topinkami z bílého chleba.