Gok a čínská kuchyně
Foto TV Paprika
Na „čínu“ jste si zašli mnohokrát. Mají to rychle, chutná to dobře a podle všeho je to i docela zdravé. Málokdo z vás se ji ale odváží sám uvařit.
Jednak celá řada přísad vypadá příliš exoticky, než abyste se při jejich hledání odvážili svěřit do rukou místního Kauflandu, jednak se ti kuchaři v bistrech s „čínou“ podle všeho umí otáčet lépe než průměrný český otec či matka. A nakonec při tom používají takové ty vypouklé pánvičky, které doma stejně nemáte. Naštěstí je tu pan Gok Wan, který je sice dnes módní ikona, ale vyrůstal v restauraci svých rodičů. Ten vám vysvětlí, že uvařit „čínu“ zas tak složité není. Stačí znát pár zásad a nebát se neznámého. Dle něj se jedná o jídla dosažitelná v každé domácnosti. Jak z hlediska náročnosti, tak z hlediska dostupnosti přísad. Chce si držet figuru, takže vás naučí recepty zdravé, má rád estetiku, takže budou dobře vypadat, a rád si život užívá, takže budou i skvěle chutnat.