Dejte si… Vepřová líčka s čočkou a sušenými rajčaty
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
1 kg vepřových líček
200 g sušených rajčat (bez oleje)
300 g červené čočky
1 svazek bazalky
50 g parmazánu
3 stroužky česneku
Sůl
Pepř
1 sklenice vody
30 ml sójové omáčky
Líčka osolíme, opepříme, osmahneme na pánvi dozlatova a vložíme do tlakového hrnce. Přidáme sušená rajčata nakrájená na kousky, nasekaný česnek, zalijeme sójovou omáčkou a vodou. Necháme vařit 50 minut.
Hotová líčka vyndáme a odložíme stranou do tepla. Omáčku vaříme ještě dalších 15 minut, dokud nezhoustne. Do hotové omáčky přimícháme uvařenou čočku, nasekanou bazalku a necháme ještě 3–4 minuty probublávat.
Líčka podáváme s čočkou, strouhaným parmazánem a lístky bazalky.