Dejte si … Steak z květáku s vejcem a salátem z okurek
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience na steak z květáku s vejcem
plátek pečeného květáku
3 lžíce přepuštěného másla
vejce
černucha
Salát z okurek
1 okurka
1 malá červená cibule
1 lžíce kaparů
petrželová nať nebo koriandr
sůl a pepř
Květák opečte na rozpálené pánvi na dvou lžících přepuštěného másla z obou stran. Na poslední lžíci másla připravte sázené vejce, a to tak, aby žloutek zůstal tekutý. Osolte, opepřete a posypte černuchou.
Zatímco se vejce smaží, připravte si salát. Okurku nakrájejte na tenké plátky, cibuli na jemné proužky, kapary pokrájejte jen lehce. Dejte do mísy, zalijte lžící nálevu z kaparů, osolte a opepřete. Nakonec přidejte nasekanou petrželovou nať a dobře promíchejte.
Opečený květák podávejte s vejcem a salátem z okurek.