Dejte si… Slaný koláč s cibulkami a krémem z brynzy
Foto Skylink 7
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo.
Ingredience na slaný koláč s cibulkami a krémem z brynzy
15 šalotek nebo malých cibulek
olivový olej
500 ml suchého cideru
2 větvičky rozmarýnu
sůl a pepř
hotové listové těsto
vejce
lístky rukoly na ozdobu
Krém z brynzy
1 kostka brynzy
svazek cibulové natě
100 ml kysané smetany
0,5 lžičky černuchy (černý kmín)
sůl a pepř
Cibulky oloupeme a osmažíme na pánvi. Podlijeme částí cideru a dusíme, až se tekutina vyvaří. Znovu podlijeme a přidáme rozmarýn. Přikryjeme pokličkou a cibulky dusíme doměkka. Když se všechna tekutina vyvaří, přikryjeme šalotky listovým těstem. Do těsta uděláme tři dírky, aby se pára dostala ven. Pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě asi 20 minut.
Brynzu rozmixujeme se smetanou na hustý krém. Přidáme koření, nasekanou nať a zamícháme.
Na pánev s upečeným těstem dáme talíř se stejným průměrem a pánev rychlým pohybem obrátíme tak, aby se těsto překlopilo na talíř. Nakrájíme a podáváme s brynzovým krémem. Posypeme lístky rukoly.