Dejte si… Pikantní kuřecí křídla s pažitkou
Foto CANAL+ Domo

Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
1 kg kuřecích křídel
15 g soli
malý svazek pažitky
4l oleje na smažení
Papriková mouka
250 g pšeničné mouky
100 g sladké papriky
Omáčka
150 ml sójové omáčky
100 ml vody
120 ml medu
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
Sójovou omáčku smícháme v hrnci s medem a vodou. Přivedeme k varu a za stálého míchání redukujeme, dokud omáčka dostatečně nezhoustne. Pak přidáme chilli, česnek a odstavíme.
Kuřecí křídla rozpůlíme, nasolíme a necháme je několik hodin odležet. Poté je obalíme v mouce smíchané s paprikou.
Ve fritéze nebo v hrnci rozpálíme olej na 160 °C. Křídla smažíme asi 7 minut, aby šlo maso od kosti. Hotová křídla namočíme v připravené omáčce. Podáváme s čerstvě nasekanou pažitkou.