Dejte si… Pečený bůček s česnekem a majoránkou
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
2 kg vepřového bůčku
1 sklenice soli
4 l vody
½ sklenice majoránky
10 stroužků česneku
Bůček si překrojíme nožem. Uvaříme si vodu se solí a majoránkou, necháme vychladnout, vložíme do ní bůček a dáme na 2 dny do lednice.
Marinovaný bůček osušíme, potřeme čerstvě mletým pepřem, nasekaným česnekem a další porcí majoránky. Vložíme do pekáče a pečeme na 110 °C asi 5 hodin.
Upečený bůček zabalíme do pečicího papíru, necháme úplně vychladnout. Poté bůček znovu nakrojíme a vrátíme do trouby, tentokrát vyhřáté na 230 °C. Pečeme dalších 30 minut.
Bůček chutná nejlépe, když se podává s chlebem a domácím křenem.