Hudba a lifestyle

Dejte si… Pečený bůček s česnekem a majoránkou

Dejte si… Pečený bůček  s česnekem – vaření

Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com

Ingredience
2 kg vepřového bůčku
1 sklenice soli
4 l vody
½ sklenice majoránky
10 stroužků česneku

Bůček si překrojíme nožem. Uvaříme si vodu se solí a majoránkou, necháme vychladnout, vložíme do ní bůček a dáme na 2 dny do lednice.

Marinovaný bůček osušíme, potřeme čerstvě mletým pepřem, nasekaným česnekem a další porcí majoránky. Vložíme do pekáče a pečeme na 110 °C asi 5 hodin. 

Upečený bůček zabalíme do pečicího papíru, necháme úplně vychladnout. Poté bůček znovu nakrojíme a vrátíme do trouby, tentokrát vyhřáté na 230 °C. Pečeme dalších 30 minut.

Bůček chutná nejlépe, když se podává s chlebem a domácím křenem.

Další recepty najdete zde

Kuchařské show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo
pondělí 7. 2.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC