Dejte si ... Panenka v tuňákové omáčce
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
2 vepřové panenky (asi 600 g)
40 g kaparů
50 g parmezánu
50 g rukoly
Tuňáková omáčka
1 plechovka tuňáka v oleji
200 g majonézy
20 ml bílého vinného octa
30 g strouhaného parmezánu
Sůl
Pepř
Příprava
Panenku osolíme, opepříme a osmahneme ze všech stran. Poté ji přendáme do trouby vyhřáté na 160 °C a necháme zhruba 8 minut péct.
Mezitím si připravíme tuňákovou omáčku. Všechny přísady na ni dáme do mísy a mícháme, dokud nezískáme hladkou, hustou směs.
Hotové maso vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Nakrájíme na tenké plátky, dáme na talíř a potřeme tuňákovou omáčkou, posypeme kapary, rukolou a strouhaným parmezánem.