Dejte si… Medailonky z vepřové panenky s máslem a liškami
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
2 vepřové panenky
100 g hrubé mouky
100 g másla
200 g lišek
1 stroužek česneku
1 cibule
2 lžíce kapar
1 citron
řepkový olej
sůl a pepř
Panenku si nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, jemně poklepeme rukou a obalíme v mouce. Rozehřejeme si pánev a nalijeme na ni řepkový olej.
Položíme na ni plátky panenky, kterou zasypeme cibulí nakrájenou na kostičky a kapary. Smažíme bez míchání 2 minuty z každé strany.
Medailonky dáme na talíř. Ke zlatavé cibulce přidáme lišky a restujeme další 2 minuty, poté přidáme máslo, nasekaný česnek a za stálého míchání vše 2–3 minuty dusíme. Nakonec přidáme citronovou šťávu.
Hotové medailonky zalijeme omáčkou s liškami a podáváme s bílým vínem a bagetou.