Dejte si… Krevety na soli s limonádou z granátového jablka a červeného ovoce
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
12 kusů syrových celých krevet
1 lžíce hrubé soli
Pesto
2 lžíce nasekané petrželové natě
2 stroužky česneku
1 čili paprička
4 lžíce olivového oleje
5 stonků koriandru
sůl – podle chuti
Limonáda
750 ml studené vody
šťáva z 1 citrónu
3 lžíce sirupu z granátového jablka
semínka z poloviny granátového jablka
několik třešní
několik malin
1 snítka rozmarýnu
kostky ledu
Pesto: Česnek a čili papričku nakrájíme najemno a smícháme s petrželovou natí a olivovým olejem. Celé dochutíme podle potřeby pepřem a solí.
Limonáda: Do 750 ml vody přidáme sirup a semínka z granátového jablka, citrónovou šťávu, třešně, maliny, rozmarýn a kostky ledu. Vše promícháme.
Krevety: Na rozpálenou pánev nasypeme hrubou sůl. Přidáme k ní krevety a opékáme je ze všech stran dorůžova. Podáváme s pestem a limonádou.