Dejte si… Konfitované kachní žaludky
Foto CANAL+ Domo

Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
1 kg kachních žaludků
4 snítky čerstvého rozmarýnu
4 snítky čerstvého tymiánu
20 g mořské soli
8 g mletého pepře
8 stroužků česneku
2 kg husího sádla
Kachní žaludky očistíme od blán, osolíme mořskou solí, mletým pepřem a promícháme s čerstvými bylinkami a utřeným česnekem. Odložíme přes noc do lednice.
Na mírném ohni si rozpustíme husí sádlo. Do rozpuštěného a teplého tuku vysypeme marinované žaludky. Konfitujeme při teplotě ne více než 90 °C asi 2–2,5 hodiny, dokud nejsou žaludky měkké.
Hotové žaludky můžeme podávat s karamelizovanou cibulí a pečenými bramborami s rozmarýnem.