Dejte si… Čevapi s melounovým carpacciem a fetou
Foto Skylink 7
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience na Čevapi s melounovým carpacciem a fetou
500 g mletého hovězího a vepřového masa
1 malá cibule, jemně nasekaná
1 cibule, nakrájená na kolečka
1 malý svazek petrželky, jemně nasekané
Sůl a pepř na dochucení
Olej na smažení
Melounové carpaccio:
1 meloun
50 g sýru feta
Strouhaná kůra z poloviny citronu
Čerstvé lístky oregana
1 lžíce olivového oleje
Meloun zbavíme slupky, nakrájíme jej na velmi tenké plátky a poskládáme na talíř. Posypeme citronovou kůrou, lístky oregana a rozdrobenou fetou. Zakápneme lžící olivového oleje a dáme do ledničky.
Maso důkladně promícháme s nakrájenou cibulí a česnekem. Dochutíme solí a pepřem. Tvarujeme malé a krátké válečky (čevapi) silné asi jako prst, které osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje.
Čevapi podáváme s vychlazeným melounovým carpacciem
a kroužky cibule.