Dejte si… burger z lososa
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience na burger
4 máslové housky
4 tenčí plátky lososa (z ocasní části)
4 lžíce sójové omáčky
1 lžíce medu
Salát na oblohu
čtvrtka červeného zelí
1 mrkev
půlka jablka
1 lžíce jablečného octa
1 lžička cukru
2 lžíce sezamu
sůl a pepř
Omáčka
4 lžíce majonézy
1 lžička wasabi
Sójovou omáčku smíchejte s medem, vložte do ní osolené a opepřené plátky lososa a nechejte 30 minut marinovat.
Mezitím nastrouhejte na hrubém struhadle mrkev a jablko. Smíchejte s najemno nakrájeným zelím a dochuťte octem, cukrem, solí a pepřem. Poté na pánvi opražte na sucho sezam. Přidejte ho k nastrouhané a ochucené zelenině a vše dobře promíchejte.
Lososa pečte na pánvi, nejprve kůží dolů, poté obraťte a opečte i z druhé strany. Hotové plátky přendejte na talíř a kůži z každého kousku odstraňte. Na pánev nalijte marinádu a nechte ji zredukovat na hustou omáčku. Tou přelijte plátky hotové ryby.
Housku rozkrojte napůl. Smíchejte majonézu s wasabi a potřete jí spodní díly housek. Na ně pokládejte kousky lososa, ozdobte zeleninovým salátem a přiklopte.