Crème brûlée s čerstvým bobkovým listem a bílou čokoládou
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience:
0,5 litru plnotučného mléka
0,5 litru smetany 30%
80 g cukru + pár polévkových lžic
12 žloutků
6 lístků čerstvého bobkového listu
50 g bílé čokolády
Doba přípravy:
2,5 hodiny
Příprava:
V hrnci smícháme mléko se smetanou a bobkovými lístky. Vaříme na středním plameni, dokud směs nezačne probublávat. Odstavíme stranou.
Žloutky ušleháme s cukrem a postupně k nim přimícháváme směs mléka se smetanou. Pozor, aby se žloutky nesrazily. Scedíme přes síto a necháme vychladnout. Nalijeme do formiček o průměru 12–15 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 100 stupňů asi hodinu nebo dokud nevznikne tuhý krém. Formičky vyndáme z trouby, necháme vychladnout a poté přemístíme do lednice. Před podáváním povrch lehce posypeme cukrem a pomocí hořáku vytvoříme karamel. Nakonec posypeme bílou čokoládou.
Recept najdete v 3. epizodě seriálu Souboj chutí 3 na CANAL+ Domo ve Videotéce Skylink.