Coniglio alla Ligure
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com.
Ingredience
1 kg naporcovaného králíka
100 g oliv
1 cibule
Pár snítek rozmarýnu
1,5 šálku červeného vína Primitivo
4 stroužky česneku
2 hrsti čerstvého tymiánu
Italský extra panenský olivový olej
Zeleninový nebo masový vývar
5 bobkových listů
Hrst piniových oříšků
Sůl a pepř
1 polévková lžíce medu
Příloha
Římský salát
Postup
Ve velkém širokém hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme kousky králíka, bobkové listy, tymián, nadrobno nasekaný rozmarýn a smažíme, dokud maso nezezlátne.
Poté podlijeme červeným vínem a počkáme, až se alkohol odpaří. Nakonec přidáme olivy, med, piniové oříšky a promícháme. Podlijeme trochou vývaru, hrnec přikryjeme poklicí a dusíme. Čas od času přidáme naběračku vývaru. Vaříme, dokud maso není měkké a nezačne se oddělovat od kostí.
Naservírujeme na talíř, ozdobíme rozmarýnem a dalšími bylinkami. Podáváme se sklenkou vína.
Recept najdete ve 12. epizodě seriálu Souboj chutí 3 na CANAL+ Domo ve Videotéce Skylink.